Tyrkia reiser: Tyrkiske kjøkken
Booking.com

Tyrkiske kjøkken

Kjøkkenet til Tyrkia blir vurdert som svært sunt og variert. Den kulinariske arv av landet ble brakt til perfeksjon under det osmanske riket. I palasset til sultanen i Istanbul, hundrevis av kokker ansatt. Hver kokk jobbet som kulinarisk kunnskap og tradisjoner i sin region og hans sang nedstigningen eksempel fra Hellas, de sørlige Balkan og arabiske land tydelig i sine retter kommer tilbake. Mange retter er perfeksjonert og deretter opprettet en kulinarisk triumf i landet på Bosporos.
En grønnsak siderett, forrett eller hovedrett.
En sentral rolle i tyrkisk mat spiller aubergine. For eksempel i form av kremer, fylt med alle slags ingredienser, tilberedt på grillen, fresende i pannen eller i en lapskaus. Selv artisjokker, bønner, agurk, gresskar, purre, okra, rødbeter, spinat, squash og løk er vanligvis til stede. Selvfølgelig inneholder også hvitløk til tyrkisk mat, men mindre enn du kanskje tror. Paprika og tomater er kulinariske import fra utlandet som er kreativt integrert i tradisjonell mat. Oliven kommer i mange varianter.
Belgfrukter er en av hjørnesteinene i kjøkkenet på Bosphorus: erter, bønner og linser er i hovedsak brukes til suppe retter og stuinger. Den tyrkiske vegetabilske kreasjoner er bare fantastisk, spesielt de tyrkiske forretter er imponerende.
Kjøtt har tradisjonelt vært mindre populært.
Kjøtt spiller i tradisjonell tyrkisk mat en heller beskjeden rolle. Lam, fårekjøtt, kylling og oksekjøtt er den vanligste og er vanligvis servert grillet. Siden Tyrkia grenser til fire hav, er det selvfølgelig mange fiskeretter. Hvem i løpet av ferien bor i en tyrkisk kystby, bør lokale fiskespesialiteter definitivt prøve. En sann delikatesse kan bli funnet ved Svartehavet, er hamsi (sardiner), hun tjente på ulike måter.
De fleste tyrkiske retter er milde og respektere smak av hver av ingrediensene. Honning er en viktig søtningsmiddel, de viktigste krydder inkluderer dill, mynte og persille, samt laurbær, oregano, salvie og timian. Oljet røde pepper flak er drysset over kjøttet.
Søt som en dessert.
Hvis du er en kulinarisk tur i Tyrkia, bør du ikke se på noen flere pounds. Lokum (tyrkisk glede) er selvsagt kjent for deg, men det er også nok av puff bakverk, kjeks eller pudding desserter. Mange søte godbiter kommer med forlokkende navn. Ifølge elskere i Tyrkia, de har også den beste isen i verden.
Cay er en svart te og den tyrkiske nasjonaldrikk. Anis gin Rako, tyrkisk Kahve mocha mål hvert måltid. Foruten de vinene fra Tyrkia fortjener oppmerksomhet.