Tyrkia reiser: Tyrkisk mat sunt og variert
Booking.com

Tyrkisk mat sunt og variert

Det tyrkiske kjøkken er ansett som svært sunt og variert. Den kulinariske arv av landet ble brakt til perfeksjon under det osmanske riket. I palasset til sultanen i Istanbul var hundrevis av kokker ansatt. Hver kokk jobbet som kulinarisk kunnskap og tradisjoner i sin region og hans sang nedstigningen eksempel på Hellas, er de sørlige Balkan og de arabiske landene tydelig reflektert i sine retter. Mange retter er perfeksjonert og deretter opprettet en kulinarisk triumf i landet på Bosporos.
Grønnsaker en siderett, forrett eller hovedrett.
En sentral rolle i tyrkisk mat spiller aubergine. For eksempel i form av kremer, fylt med alle slags ingredienser, tilberedt på grillen, en susing i pannen eller innlemmet i en lapskaus. Selv artisjokker, bønner, agurker, gresskar, purre, okra, rødbeter, spinat, squash og løk er vanligvis til stede. Inkluderer også hvitløk til tyrkisk mat, men mindre enn du kanskje tror. Paprika og tomater er kulinariske import fra utlandet som er kreativt integrert i tradisjonell mat. Oliven kommer i mange varianter.
Belgfrukter er en av hjørnesteinene i kjøkkenet på Bosporos: erter, bønner og linser brukes hovedsakelig for suppe retter og stuinger. Den tyrkiske vegetabilske kreasjoner er bare fantastisk, spesielt de tyrkiske forretter er imponerende.
Kjøtt har tradisjonelt vært mindre populært.
Kjøtt spiller i tradisjonell tyrkisk mat en beskjeden rolle. Lam, fårekjøtt, kylling og oksekjøtt er den vanligste og er vanligvis servert grillet. Siden Tyrkia grenser til fire hav, selvfølgelig er det mange fisk. Hvem vil bo i løpet av ferien i en tyrkisk kystby, bør lokale fiskespesialiteter definitivt prøve. En sann delikatesse kan bli funnet ved Svartehavet, er hamsi (sardiner), hun tjente på ulike måter.
De fleste tyrkiske retter er milde og respektere smak av hver av ingrediensene. Honning er et viktig søtningsmiddel, de viktigste krydder inkluderer dill, mynte og persille, samt laurbær, oregano, salvie og timian. Oljet rød pepper flak er drysset over kjøttet.
Søt som en dessert.
Hvis du er i Tyrkia på en kulinarisk tur, trenger du ikke å se noen pounds mer. Lokum (tyrkisk glede) er selvsagt kjent for deg, men det er også nok av puff bakverk, informasjonskapsler eller pudding desserter. Mange søte godbiter kommer med forlokkende navn. Ifølge fans i Tyrkia, de har den beste isen i verden.
Cay er en svart te og den tyrkiske nasjonaldrikk. Anis gin Rako, tyrkisk Kahve mocha ferdig hvert måltid. Foruten Tyrkias viner fortjener oppmerksomhet.